Alla inlägg den 11 april 2008

Av Marie Åkerlund - 11 april 2008 10:14

foto: Malin Tångring

Igår var det andra tillfället på vår tävlingskurs. Vi tränade bla på dolda tunnelingångar och svårigheter efter en fartsträcka.

När det gäller dolda tunnelingångar har jag nog missbedömt Divas kunskap lite,det behöver vi träna  mer på.

Sen fick vi göra en kombination med mycket fart och sen en svårighet där man var tvungen att vara rätt placerad för att kunna hjälpa hunden.

Gick hyfsat pga att jag kunde skicka ut henne så hon fick ta hindren självständigt. Ska träna mer på att kunna handla henne på avstånd, eftersom jag får nog realistiskt inse att jag är över 40 och kommer nog inte bli snabbare och snabbare ...he he


Sen körde vi en kombination där hunden två hinder efter start ska göra en skarp sväng och här måste jag tänka mer på hur Diva uppfattar mina svängsignaler ...Malin jämförde Diva med en finlandsfärja.*S* Jag vill nog inte höra vad hon skulle jämföra mig med :o) :o)

Hon är så laddad i starterna och får sån fart å ändå var det här bara träning ,hon är ju ändå mer laddad på en tävling.


Vi har ju haft rätt stora problem med tjuvstarter men där kan jag glädjande nog säga att den knuten har vi löst, nu gäller det bara att hålla i det vi har.

Hennes tjuvstarter berodde på min inkonsekvens när jag startade henne, ibland min rörelse, ibland namnet på hindret osv.

Nu startar hon ALLTID på Diva....funkar jättebra!!!  :o)


Diva har alltid haft bra kontaktfält men efter en kontaktfältsclinic på klubben insåg jag att hennes målbild bör förstärkas ytterligare och även här har jag jobbat med min egen konsekvens  i startkomandon och det har oxå givit bra resultat.... shit vilket snyggt kontaktfält hon hade igår. Satt kvar jättestabilt när jag förflyttade mig till nästa hinder...Super!!!


Helt klart är i alla fall att det är kul att träna och gå kurs igen!


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards